Bu güzel tüyleri baştan yaratan sanatçımızın ismi Chris Maynard. Kendisi Waşington Olimpialıdır.Tüylere fısıldayan sanatçımızın tüylerle ilgili yorumları ise şöyle; tüylerin şovu üstüste gelip bir şekil yaratması ‘hayatın mucizesi’.
Bundan bir kaç yıl öncesinde Maynard sadece kuş tüyleri fotoğraflamakla bu işe başlamış ve onları gölgeli göstermek için gerekli kutucuklara yerleştiriyormuş. Fakat zamanla buradan kendine özgü sanat tarzını yakalamış ve resimlerde de gördüğünüz gibi kuş tüylerinden yine kuşları ve hayatı anlatan sanat eseleri yapmaya başlamış.
Maynard büyüleyici gölge oyunlu kuş tüylerini gerçek kuş tüylerinin siluetlerini keserek  yapmakta.Yalnız tabiki gerçek kuş tüyü dediysek onun da güzel bir çıkış noktası var. Maynard bu tüylere cömert hayvanat bahçelerinden, özel kuşhanelerden ve de kar amacı gütmeyen kuş kurtarma organizasyonlarından tüy değiştirme esnasında dökülen tüyleri toplayarak yapıyor.
‘Bazen doğru tüyü bulmak işin en zor kısmı’ diyor, Maynard. Çünkü bu eşsiz güzelliklerin yaratıcısı tüyleri kafasında öncesinden tasarladığı hikayeye ve forma göre bulmak için tüyleri tedarik ettiği yerlere uğruyor. Bulabilmek samanlıkta iğne aramak gibi olsa gerek.
Genellikle sülün ve papağan türlerinin tüylerini kullanıyor ama bunun birlikte bir çok çeşit tüy örneği de eserlerinde mevcut; sinekkuşları, ağaçkakanlar, turna kuşları, kuğular, avustralya tepeli papağanlar, amerika papağanları, tavuskuşları, hindiler, orman tavukları güvercinler.
Maynard muhtemel dizaynları defterine çiziyor. Ama gerçekten iyi bir iş çıkarabilmek için ‘ çizdiğim kuşla ilgili içimde bir his olması gerekli’ diyor.Maynard aynı zamanda yaşadığı bölgenin Audubon grubunun aktif bir üyesi ve toprak koruma için satın almanın da bir destekçisi. Bu şekilde dışarıyı gözlemleyerek içeride çok güzel ve mükemmel eserler ortaya çıkarabiliyor.
Dışarı çıkıyorum ve bir ağaçkakanın bir budağı kakalamasını gözlemliyorum ya da kargaların birbirlerini pataklamalarını seyrediyorum, diyor Maynard.
Yapım hikayesi ise şöyle, Maynard koca bir büyüteç koyup tüylerin detaylarını görmeye çalışıyor. Hatta bazı ameliyat araçları bile kullanıyor ve bunlar göz doktoru olan babasından tedarik etmiş. Neşter ve kıskaçlar Maynard’ a çok da uzak olan şeyler değiller çünkü kendisi de aynı zamanda Böcek Bilimi mezunu.
Sanatçımızın işleri gerçekten de zekasına hayranlık bırakan cinste. Tüyün mızrak kısmını bazen bir dal olarak kullanıyor ve üzerine bir kuş oturtuyor. Şarkı söyleyen bir kuş istediğinde ise tüylerden ona bir konuşma baloncuğu tasarlıyor gagasından çıkıyormuşçasına.Maynard tam bir mükemmelliyetçi diyebileciğimiz bir kişilik, zaten öyle olmasa bu muhteşem güzelliklere de bakabiliyor olmazdık.‘Bu konuda çok matematiksel düşünüyorum, herşeyin en doğru yerde olması gerekiyor’ , diyor Maynard.
Şimdiye kadar 80 in üzerinde şaheser yapmış tüylere fısıldayan adamımız Maynard.‘Umarım kuşları benim sanatımla farklı bir silüette görmek kuşlara ait bu hayatı takdir etmenizi ve onları korumak için bir ilham sağlar’ diyor, Maynard.
Detaylara http://www.featherfolio.com/ adresinden ulaÅŸabilirsiniz..